Blidö sockens kyrkböcker

Som jag tidigare har nämnt är jag mycket imponerad över det stora arbete Birger Ahlrén har lagt ner på sin släktforskning. Han gjorde dessutom handskrivna avskrifter av alla Blidös kyrkoböcker! Genom en god väns hjälp (Hans Wester) fördes materialet över i Excel-ark, där namn och datum är sökbara begrepp med  Ctrl F. Filerna är pdf-filer och hämtas med Adobe Reader. Filerna är nu åter tillgängliga för släktforskare inriktade på Blidö socken via länkarna nedan.

Först några inledande ord av Birger Ahlrén:

”Vad beträffar födelseböckerna så börjar de först 1834 i Blidö församling. De tidigare födslarna i Blidö som jag här angett har jag hämtat från husförhörslängder som uppger födelsedatum och födelseplats, samt från dödböckerna där prästerna angav åldern och i vissa fall födelseplats på de avlidna. De angivelserna är dock inte till 100% tillförlitliga då det kan förekomma felräkningar från prästernas sida. I dödboken kan kvinnans efternamn i vissa fall vara namnet efter giftermålet men i de allra flesta fall anges hennes flicknamn.
Husförhörslängder saknas i Blidö församling mellan åren 1824-1843. Vad beträffar Köpmanholm så ingår den byn i Yxlö före 1861. Hittills har jag skrivit av längderna från 1807-1894. I husförhörslängderna har jag lagt till barnens efternamn för att göra personerna sökbara på ett bättre sätt. I originalskrifterna finns endast barnens förnamn angivna. Uppgifter om personernas olika flyttar och datum för giftemål mm får tyvärr inte plats i pdf-filerna.
Kyrkböckerna har jag till allra största delen skrivit av från huvudkällan men har även använt CD-skivan Sveriges Befolkning 1890, mest för att få uppgifter om födelseplatser för inflyttade personer som dött i Blidö församling.
Det kan finnas felaktigheter då kyrkböckerna ibland är mycket svåra att tyda men jag har samkört de husförhörslängder som är färdiga och tror att uppgifterna till allra största delen är korrekta.”     Så långt Birger Ahlrén, sök via länkarna nedanför:
Husförhörslängder Blidö Födda Blidö Vigslar
Alsvik Blidö födda 1675-1833 Blidö vigda 1779-1850
Blidögård Blidö födda 1833-1869 Blidö vigda 1851-1900
Boda Blidö födda 1870-1889 Blidö vigda 1901-1920
Furusund Blidö födda 1890-1923
Glyxnäs
Gräskö
Kudoxa Blidö Döda Flyttl. Blidö Socken
Köpmanholm Blidö döda 1700-1849 Inflytt
Norröra Blidö döda 1850-1899 Utflytt
Oxhalsö Blidö döda 1900-1949
Rödlöga
Sikmarö
Själbottna
Sunda
Svartlöga
Vagnsunda
Yxlö
Annonser

2 thoughts on “Blidö sockens kyrkböcker

  1. Hej jag såg ingen Husförhörslängd angående Almvik ? Hur kommer detta sig ?
    Kan man hitta dem någon annan stans ! Med vänlig hälsning Göran

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s